Sałatka z quinoa i warzywami na ciepło
Składniki:
- 1 szklanka quinoa
- 1 łyżka oleju rzepakowego SOLEO
- 2 szklanki wody
- 1 czerwona papryka
- 1 żółta papryka
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Quinoa opłucz w zimnej wodzie, następnie gotuj w osolonej wodzie przez około 15 minut. Papryki pokrój w kostkę, cebulę w piórka, a czosnek posiekaj. W głębokiej patelni rozgrzej olej rzepakowy SOLEO i podsmaż cebulę oraz czosnek przez 2-3 minuty. Dodaj pokrojone papryki oraz suszony tymianek i smaż przez kolejne 5-7 minut. Do patelni dodaj ugotowaną quinoę, wymieszaj i dopraw solą i pieprzem do smaku