Sałatka grecka z grillowanym kurczakiem
Składniki:
- 2 filety z kurczaka
- 1 czerwona cebula
- 1 papryka czerwona
- 1 ogórek
- 200 g pomidorów koktajlowych
- 100 g oliwek czarnych
- 100 g fety
- 1 łyżka suszonej oregano
- 3 łyżki oleju słonecznikowego SOLEO
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Filety z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w paski. Posypać oregano i odstawić na 30 minut. Cebulę obrać i pokroić w cienkie piórka. Paprykę i ogórek umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Pomidory przekroić na pół.
W osobnej misce wymieszać oliwki z pokruszoną fetą.
Na rozgrzaną patelnię wlać olej słonecznikowy SOLEO i smażyć paski kurczaka na złoty kolor. Doprawić solą i pieprzem. Do miski dodać pokrojone warzywa i wymieszać z oliwkowo-fetową mieszanką. Na wierzch dodać smażonego kurczaka i podawać.